Aktuella program och spelningar

"...en utomordentlig vissångare från Göteborg..." Lira Musikmagasin

Att frilansa som musiker är att ständigt befinna sig i rörelse. Det betyder att mina framträdanden hela tiden utvecklas och förändras. Grunden är dock densamma; sång till gitarr och emellanåt ett och annat munspelstut. Mellan sångerna blir det ofta mer eller mindre allvarligt menade funderingar och kommentarer till den tid vi lever i.

Musikaliskt handlar det om nordiska visor via singer/songwriter-tradition till schlagers och försvenskade countryballader.

Vinterrosor - ny cd med

Örjan Hjorth & Christer Ågren

Finns på Spotify, Ginza, mm,  samt att beställa här.

Pris: 125:- inkl porto

 

Aktuella program

 

En enkel sång om frihet

En underhållande och upplysande resa genom protest-sångens historia. Kampsånger av Joe Hill, Woody  Guthrie, Bob Dylan och Mikael Wiehe samsas med mer poetiska visor av Olle Adolphson och Evert Taube, alla på temat frihet och solidaritet. 

I programmet finns också plats för någon av Hasse & Tages klassiska sånger, liksom texter av Kent Andersson och Ola Magnell. Trots det underliggande allvaret utlovas ett och annat leende samt, förstås, en påminnelse om sångens och musikens kraft.

Speltid: 45-60 minuter. 

 

Visor, ballader och någon schlager

Här görs en djupdykning i den svenska visskatten och upp dyker allt från kända visor av bl a Evert Taube och Olle Adolphson till sånger som lite hamnat vid sidan av de musikaliska allfartsvägarna, allt varvat med en och annan 50- eller 60-talsschlager samt någon mer eller mindre sann historia. 

Speltid: 45-60 minuter.

Sånt är livet

Schlagers från 50- och 60-talet i avskalad, akustisk skepnad. En mycket uppskattad föreställning där igenkänningen är hög och glimten i ögat ständigt närvarande. (En och annan "joker" kan dock dyka upp i schlagerleken...)

Görs i samarbete med Örjan Hjorth (sång, gitarr och munspel). 

Speltid: 45- 90 minuter.

Bitar av Owe

Svängiga sånger av Owe Thörnqvist, förpackade i akustisk skepnad, varvas med en och annan anekdot från legendarens karriär. Allt från visor till jazz och bonnarock i en bejublad föreställning.

Görs tillsammans med Keith Deling (sång, gitarr, banjo, concertina och klarinett) samt Anders Norberg (kontrabas, sång och gitarr).

Speltid: 45-90 minuter.

Joe Hill - mannen som aldrig dog*

I ord och toner berättas historien om svensken Joel Emanuel Hägglund som i USA blev fackföreningskämpe och epokgörande sångdiktare. Hans sätt att skriva sånger har inspirerat bl a Woody Guthrie, Pete Seeger och Bruce Springsteen.

Görs i samarbete med Eva Moberg (sång, rytminstrument och berättande).

Speltid: 45-60 minuter.

De visor jag diktat - visor av Evert Taube*

Odödliga visor av en av Nordens största visdiktare blandas med fakta och anekdoter ur skaldens liv. Dessutom blir det såväl dikt som prosa från Taubes rika produktion.

Görs tillsammans med KG Malm (sång & gitarr).

Speltid: 45-90 minuter.

* Bokas minst tre månader innan planerad föreställning.


 

Inga kommande spelningar...